Hoe voorkomen we negativiteit?

Soms vraag je je af waarom de sfeer in een bepaalde groep of familie zo negatief is, met andere woorden: waar komen de energielekkages vandaan. Wie haalt de stemming omlaag ?


Het is niet zoals je afvragen waar de elektriciteitslekkage in het huis vandaan komt, alsof er een elektriciteitslek is in de woonkamer van een huis, de elektricien bellen, de kabels laten nakijken en zich afvragen waar het lek zit. Dit is een verkeerde voorstelling van zaken bij het lekken van energie. 


Het is niet zo alsof een familielid of een individu energie van de anderen wegzuigt. Die persoon is bijvoorbeeld heel negatief over anderen. De anderen in het huis hebben er weldegelijk ook mee te maken.


De hier genoemde energielekkage is de energielekkage binnen elk individu. Het is dus niet zoals een elektriciteitslek op een punt in huis, niet zoals een energielek bestaande uit een enkele persoon, x persoon in de groep. In plaats van te zoeken naar iets als een crimineel, een verantwoordelijke persoon, de bron van een energielek, waar het vandaan komt, hoe het ontstaat, moet het individu zich tot zichzelf wenden en de gebeurtenissen observeren en bekijken om te zien wat de lekken kunnen zijn in zichzelf.


Als er een verantwoordelijkheid is voor negatieve lekkage of energielekkage, kan deze verantwoordelijkheid gemakkelijk gelijk worden verdeeld over iedereen in de groep of familie, want het is niet iets dat een enkele persoon hier doet. Als er nu 10 mensen in een groep/familie/bedrijf zijn, moeten we het in tien gelijke delen verdelen. Als we elk van hen een tien-eenheid geven, zou elk van hen voor hun eigen tien moeten zorgen, want deze tien is van mij, net zoals de andere vriend zijn deel heeft… Niemand zou moeten zeggen, zijn of haar kan 12 zijn en de mijne kan 8 zijn. 


Wij zijn goed en de anderen slecht


Over het algemeen is de insteek dat we zelf goed zijn, de buitenstaanders slecht, we doen sommige dingen beter. Er wordt gedacht dat wij zelf toleranter zijn, dat wij minder emotioneel zijn, dat de andere persoon een aantal negatieve eigenschappen heeft, zoals wraakzucht en boosheid. Negatieve eigenschappen worden vaak extern toegeschreven. Aan het onszelf worden juist positieve eigenschappen toegeschreven. Dit is een onbewuste verdedigingsmechanisme. Omdat iedereen daar van uitgaat, dat de ander negatief is en zichzelf positief is, daarom is niemand schuldig of verantwoordelijk. Dit is een beschuldiging, geen kwestie van oordeel. Er wordt alleen ter informatie gezegd.


Iedereen zou zijn aandeel onder de loep moeten nemen. Deze tien is van mij, noch negen, noch elf, maar tien in totaal. Dit is wat je daarna zou moeten zien: wat gebeurt er in dat stuk van tien dat van ons is? Je moet vragen waar de lekken vandaan komen. 


Het antwoord dat ieder van ons hierop zal geven, zal van de ander verschillen, de zwakheden van ieder van ons zijn verschillend van de ander. Sommigen hebben een zwak voor hun kinderen, sommigen hebben een zwak voor geld, sommigen hebben een zwak voor wereldse genoegens, sommigen hebben een zwak voor eten. Sommigen hebben een zwak voor reizen en gaan de hele wereld rond. Dit is een wereld vol zwakte.


Omdat we allemaal verschillende zwakheden hebben, zullen de lekkages verschillen. Wij moeten in de eerste plaats hierop concentreren.


Dat wil zeggen, wij moeten ons allereerst richten op ons eigen aandeel in de negativiteit en deze onder ogen zien en niet zoeken naar elders. Begrijp je zwakheden met je hart, voel het, claim de woorden, bezit deze woorden met hun ware betekenis. 


Vraag je vervolgens af: “Waarom veroorzaak ik deze lekkages ben ik de tien procent in deze groep/familie vanwege mijn zwakheden?” Denk er niet aan om bij voorbaat je andere vriend of familielid de schuld te geven. Het zou een nutteloze poging zijn om uw geest bezig te houden door te zeggen: “Nou, dat komt omdat hij die en die zwakheden heeft, meneer, dit percentage is te wijten aan die zwakheden.” 


Je kunt iemand zwakheden niet weten. Als hij het niet weet kun jij het zeker niet weten. Zelfs als je de dingen die je als je zwakheden accepteert, zijn het misschien niet je echte. Het kan nodig zijn om dieper te zoeken naar echte zwakheden, soms hebben we moeite om onze diepste zwakheden te accepteren.


We halen morele en ethische regels aan als onbewuste verdedigingsmechanismen  en proberen deze zwakheden te verbergen. Daarom zijn we niet eens bewust dat we zulke zwakheden hebben. 


Als een gids naar toekomt en zegt: “Weet je wel dat je een zwak hebt voor blauwe schoenen?”. Dan heb je deze zwakheid misschien zo diep begraven vanwege sociale overtuigingen, sociale gebruiken en vooroordelen dat je het niet eens merkt. 


In samenleving A is er bijvoorbeeld een norm dat het erg beschamend is om blauwe schoenen te dragen. Een persoon kan echter deze zwakte zo ver weggeduwd hebben dat hij het zelf niet eens weet, als je het in zijn gezicht zegt, zal hij je vrolijk aankijken. Denk daarom niet dat je je bewust bent van al je zwakheden en denk niet dat je elke zwakte van de ander kunt zien. zo bekwaam en ontwikkeld ben je niet.


Laten we terug naar onszelf gaan


Beschouw dit alleen als informatie en niet veroordelend. Je hebt bepaalde competenties en capaciteiten, hoe kun je een ander leren kennen en zijn tekortkomingen zien als je jezelf nog niet helemaal kent. Dus laten we onze blik van buiten naar binnen wenden, laten we stoppen met naar elkaar te kijken, stoppen met zoeken naar elkaars tekortkomingen en gebreken, en stoppen met kleine dingen groot te maken. Laten we alleen zijn met onszelf, laten we terug gaan naar onszelf, laten we naar onszelf kijken.


 Als je op een dag deze wereld verlaat, zul je geen van de mensen in deze kamer of in je leven met je mee kunnen nemen. Omdat je alleen bent gekomen, ga je hier alleen weg, word je begroet door enkele gidsen en maak je een analyse om je leven te herzien. Je gaat naar een proces waarin je begrijpt wat je hebt ontvangen en wat niet, en in dit proces zul je alleen jezelf evalueren. 


Je zult zien wat ik heb gekocht en wat ik niet heb gekregen. Daarom is het belangrijkste startpunt van zelfkennisstudies bijna als “Sterf voordat je sterft”. Hier is het in zekere zin alsof je van binnen sterft, dat wil zeggen, je moet je banden met de buitenkant zo sterk verbreken tijdens deze studies en zo veel naar binnen keren , je moet alleen met jezelf zijn.


Je zou in staat moeten zijn om externe focus en sociale acceptatie, sociale normen kwijt te raken. Het moet allemaal worden weggelaten, want geloof je echt dat je weet wat goed en wat fout is? Je bepaalt wat goed en kwaad is, je bepaalt volgens je verleden, het verleden van de mensheid, dat wil zeggen, je wordt beïnvloed door de vermenging van samenlevingen met technologie, die duizenden jaren voor je leefde en bepaalde normen ontwikkelde om de continuïteit van de samenleving handhaven in overeenstemming met de voorwaarden van die dag, om de continuïteit van de gemeenschap te verzekeren. Natuurlijk zijn er veranderingen geweest in de normen, maar veel normen stammen uit het verleden. Vrijwel al die vooronderstellingen komen eigenlijk niet overeen met de werkelijkheid.


Kijk, wat waarheid wordt genoemd, is iets anders, en ware universele principes, een universele moraliteit, is iets anders en iets dat tegenwoordig nergens op deze planeet kan worden ervaren. 


In onze samenlevingen is er misschien nog nooit een groter egocentrisme een een extreem individualisme geweest dan nu. Er geldt de slang die mij niet treft moge duizend jaar leven en we zijn geneigd elkaar niet te helpen, zelfs als iemand naast ons geslagen wordt. Sommige acties zijn ronduit brutaal. 


Daarom is het voor ons niet mogelijk om te weten wat goed en wat fout is. Natuurlijk is ons geweten onze gids .


Ons geweten is onze leidraad


Onze grootste gids is de stem van ons geweten. Geloof me, hij praat altijd, als je iets doet of als je een meer ontwikkeld wezen bent, kom je soms in de problemen terwijl je nog aan het nadenken bent voordat je dat ding doet, weet je, zelfs als je erover nadenkt of we dit moeten doen of dat, op het moment dat je zegt dat het niet waar is, er is, dat het waar is. Weet dat die stem de waarheid spreekt. 


Anders voel je je geweten niet en doe je die handeling op een zeer comfortabele manier. Je grootste gids is de stem van je geweten. Je hebt de stem van je geweten nodig om te bepalen wat goed en kwaad is, maar als je de stemmen om je heen zo vaak hoort, hoe hoor je dan de stem van je geweten? 


Als je zintuigen zo open staan voor allerlei soorten lawaai, allerlei soorten beelden, Hoe verwacht je die stem uit je geweten te horen komen? Als je de stem van je geweten niet hoort, hoe kun je dan goed van kwaad onderscheiden? Als u niet weet wat goed of fout is, hoe kunt u dan uw lekken opsporen en uw zwakke punten zien? Om de zwakheden te zien, moet je eerst de stem van je geweten horen.


Identificeren wat een zwakte is


Het is noodzakelijk om te definiëren wat zwakte is, maar als we met een miljoen mensen gaan praten, als we een miljoen onderzoeken doen, zijn er een miljoen verschillende antwoorden. Als we zeggen wat liefde is, wat geluk is, zijn er een miljoen verschillende soorten zwaktes. Het is noodzakelijk om te evalueren wat zwakte is in een meer spirituele zin, natuurlijk, het is geen woord dat we in een zeer positieve zin gebruiken, zoals u begrijpt.


In zekere zin is zwakte eigenlijk onze neiging tot dingen die niet in overeenstemming zijn met universele waarden, universele ethiek, universele regels en universele moraliteit, en ons onvermogen om onszelf tegen te houden.


Er zijn dingen die we allemaal moeten doen, zoals niet liegen, niet roddelen, niet te ver naar het ego luisteren, je niet tot het ego wenden. Als het mogelijk zou zijn om ze allemaal te tellen in één keer zou je niet het aandeel van tien procent hebben dat je vandaag hebt. We moeten dus kijken naar fijnere nuances op fijnere plaatsen. Om te leven in overeenstemming met universele ethiek en waarden en universele principes, is het niet voldoende om de regels van zo’n ruwe realiteit toe te passen.


Als wij hier mensen zijn die diepe spirituele studies doen, het pad van zelfkennis inslaan en een statement hebben gemaakt op dit pad, dan wil ik dit pad bewandelen, ik wil mezelf leren kennen, ik wil mezelf onderwijzen, ik willen nuttig zijn voor mezelf, dan nuttig zijn voor mijn omgeving en dan voor mijn planeet. Als we uitspraken hebben gedaan als “ik wil”, dan moeten we op het pad gaan om veel diepere zwakheden te ontdekken. 


De grootste helper hiervan is onze stem van het geweten, hoe meer we afstompen en de stem van het geweten onderdrukken, hoe meer we falen in het zelfkenniswerk, omdat er niets anders is dat je kan leiden en in leven kan houden in deze studies. Alleen je geweten houdt je in leven…


 Het is niet het geweten van iemand anders, niet wat je gidsen je vertellen, of het geweten van een vriend, alleen jouw geweten. Het geweten van uw echtgenoot of vriend kan ook verkeerd zijn. Het is waar voor hem, maar het kan misleidend zijn voor jou. Jullie hebben allebei een ander geweten. Wat als uw geweten een fijner en beter ontwikkeld geweten is dan het zijne, hoe kunnen zijn raad en advies dan goed voor u zijn? Hij zal je ook verkeerde dingen laten doen. Je hoeft alleen maar de stem van je eigen geweten te horen, en zolang je de stem van je eigen geweten niet hoort, is het niet mogelijk om je zwakheden in reële termen te ontdekken.

 

Waar denk je aan gedurende de dag?


Hier hebben we het over een punt waarop je verantwoordelijk bent, zelfs voor je gedachten, waar je verantwoordelijk bent voor je gedachten, niet alleen voor je daden. Soms produceert denken een soortgelijke energie als het beseffen. Door te denken trek je dat soort energie naar jezelf toe. Daarom ben je ook verantwoordelijk voor je gedachten. Je acties zijn grovere, naar buiten toe geëxternaliseerde energieën. Waar denk je overdag aan, wat gaat er door je heen?


Kun je echt genoeg positieve constructieve, positieve gedachten vasthouden? Of zijn er momenten waarop je op dit moment verstrikt raakt in de draaiende wielen van de wereld? Je moet je dit realiseren, kijk, de planeet bevindt zich momenteel in een grote puinhoop qua energie, stel je een orkaan voor in je geest. 


Er zijn foto’s uit de lucht die de orkaan op de wereld laten zien. De wolken worden wit en het vertelt dat er een orkaan in dat gebied is. Stel je nu voor dat veel orkanen voor op de planeet zoals deze, met wolken erop, maar deze wolken zijn niet wit maar zwart. Jullie planeet wordt momenteel geagiteerd met energieën zoals een pikzwarte wolk die over vele delen van de planeet zweeft, bijna als een wolk. 


Laten we zeggen dat ze 20 km, 150 km of 500 km van je ver af zijn of nog verder. Dan kunnen we zeggen dat er op de andere kant van de wereld orkanen, dat wil zeggen energieën kolken, maar dat ze ons niet kunnen raken. Maar dit is schijn. Een mobiele telefoon werkt zelfs als we op de top van de berg zijn. We zijn allemaal verbonden. Je kunt internetten en bellen met onzichtbare energienetwerken die je niet kunt zien. Op dezelfde manier circuleren deze zwarte energieën over de hele planeet in dimensies en vlakken die je op dit moment niet met je ogen kunt zien.


Je kunt deze zwarte energie, zoals het magnetische veld van je telefoon, niet kwijtraken, waar je ook gaat, of je nu slaapt, in het huis waar je ronddwaalt, op straat waar je weggaat, op de plek waar je nu zit, in de minibus waar je op stapt, op de veerboot, op de top van de berg die je hebt beklommen. Die energie is overal omdat jullie planeet nu moet worden geagiteerd met deze zwarte energieën. Niet omdat je ermee hebt geknoeid, maar omdat het overal is, moet jullie planeet nu overspoeld worden met deze zwarte energieën.


Omdat je al in zo’n gebied woont, zullen er vreemde beelden, vreemde beelden, vreemde energieën je geest binnenstromen. Deze zullen je gedachten vullen. We hebben het over het deel dat op dit moment onafhankelijk is van jou omdat ze bestaan, er is een dimensie die je niet ziet, en er zijn enkele zwarte ideeën, afbeeldingen, formaties, figuren, energieën, een heleboel dingen die nu rondzweven . Stel je voor dat je er constant doorheen gaat, als een mist. Natuurlijk raakt het je ergens, sommigen van jullie hebben er last van, een beeld, een zwart beeld, een gedachte, een negatief zal op dat moment zeker in je hoofd verschijnen. je wordt automatisch een voortvluchtig organisme. 


Zo kun je bijvoorbeeld tot 20% lekkage in je energielichaam verdragen, Lekken tot 20% zijn niet schadelijk voor u, uw omgeving of het werk dat u doet. Als dit percentage boven de 20% komt, word je een voortvluchtig organisme. Dus je hebt nog steeds ontwikkeling nodig, je bent op deze planeet, dus het is natuurlijk om nog wat zwakheden te hebben.


Als we nu een algemene samenvatting maken, beginnend met de eerste vraag, laten we dan een korte samenvatting maken; lekkages zijn aanwezig in elk individu, elk individu moet zijn eigen 10% beschermen. Hij moet naar zichzelf terugkijken, de enige reden voor lekkages is zwakte. De enige manier om zwakheden te ontdekken, is door de stem van het geweten te horen. De manier om de stem van het geweten te horen is door naar binnen te keren, om niet verstrikt te raken in de negatieve energieën van de planeet (de negatieve energieën van de planeet voorkomen dat we naar binnen keren). We gaan stap voor stap terug, dit alles is één stap.


1-Het energielek zit in elk individu.


2-Ieder individu moet voor zichzelf zorgen, allereerst moet hij voor zijn eigen lekkages zorgen.


3-De reden voor de lekkages zijn de zwakheden.


4- Zwakke punten moeten worden aangepakt.


5-Om de zwakheden het hoofd te kunnen bieden, is het noodzakelijk om de stem van het geweten te horen.


6- Om de stem van het geweten te kunnen horen, is het noodzakelijk om de externe geluiden uit te schakelen en alleen naar de innerlijke stem te gaan en om onze innerlijke stem te kunnen horen.


Dit artikel is eerder gepubliceerd op novushealing.com op 25 oktober 2021.

Deel dit artikel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest